Producatorul de automobile japonez Toyota isi va majora productia cu 11% in 2006, urmand sa devina astfel cel mai mare constructor de vehicule din lume si sa detroneze actualul lider - grupul american General Motors (GM). Toyota are deja o valoare de piata mai mare decat a companiilor rivale si a obtinut, de asemenea, in special in ultimul an, profituri mai mari fata de cele ale concurentilor.

Toyota va produce in cursul anului financiar viitor, care se intinde din martie 2006 pana in martie 2007, un numar de peste 9,2 milioane de autovehicule. Aceste cifre indica o depasire a productiei cu aproape un milion de unitati, comparativ cu volumul de masini fabricate in 2005.

In luna septembrie din acest an, Toyota avea o cota de piata de 13,4% in Statele Unite, cu 0,2% mai mare decat DaimlerChrysler.

Toyota are o cota de piata de 13,4% in Statele Unite

Estimarile grupului american General Motors privind productia sa totala din 2005 indica un nivel de 9,1 milioane de automobile, iar daca acest nivel se pastreaza sau scade, Toyota devine noul numarul unu in ceea ce priveste volumul de masini fabricate. Iar ultimele statistici arata o crestere clara a vanzarilor grupului nipon si o scadere a celui american. Motivul principal este dat de eficienta masinilor produse de cei doi constructori.

Toyota s-a orientat puternic catre zona masinilor hibrid si a celor pe motorina, fiind lider la vanzarile de vehicule hibride. General Motors s-a miscat mai greu pe segmentul hibrid, iar scumpirea petrolului i-a afectat serios vanzarile, convingand cumparatorii sa aleaga masinile cu un consum limitat de carburanti sau modelele hibrid.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.