Trei tineri americani au castigat premiile pentru stiinta decernate de grupul Google, impunandu-se din 7.500 de participanti provenind din 91 de tari, au anuntat, marti, reprezentantii acestei companii de internet

Castigatorii au fost premiati pentru proiecte care vizeaza tratamentul pacientelor suferind de cancer ovarian, agentii cancerigeni potentiali din sosurile folosite la frigaruile de pui si imbunatirea calitatii aerului din locuinte pentru a reduce frecventa crizelor de astm, informeaza AFP.

Castigatoarea primului premiu, Shree Bose, care a concurat la grupa de varsta 17-18 ani, a primit o bursa de studii de 50.000 de dolari, o calatorie in Insulele Galapagos alaturi de reprezentantii programului National Geographic Explorer si un stagiu la CERN, Organizatia europeana pentru cercetari nucleare.

"Shree a descoperit o modalitate de a imbunatati tratamentul cancerului ovarian la pacientele care au dezvoltat o rezistenta la chimioterapie", se precizeaza pe un blog al grupului Google, citat de MEDIAFAX.

Ceilalti doi castigatori sunt Lauren Hodge si Naomi Shah, care s-au impus la categoriile de varsta 13-14 ani si 15-16 ani.

Lauren Hodge "a studiat efectele mai multor tipuri de sosuri asupra nivelului agentilor potential cancerigeni si periculosi din carnea fripta de pui", au declarat reprezentantii Google.

Naomi Shah "a realizat un studiu pentru a demonstra faptul ca efectuarea unor schimbari in interiorul locuintei poate sa amelioreze calitatea aerului si reduce dependenta astmaticilor fata de anumite medicamente", au adaugat reprezentantii Google.

Lauren Hodge si Naomi Shah au primit fiecare burse de studii de 25.000 de dolari si stagii la Google si la fabricantul de jucarii Lego.

Din juriu au facut parte oameni de stiinta renumiti, inclusiv laureati ai premiului Nobel, vizionari din domeniul tehnologiilor de varf si alte nume importante din universul stiintific.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Acest concurs stiintific, anuntat in ianuarie, este primul proiect de acest tip lansat de grupul Google.

Citeste si: Atentie Facebook! Google+ are 10.000.000 de utilizatori, in nici doua saptamani!

Sefii Google: "Este loc pe piata pentru mai multe retele sociale"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.