Romanii din mediul rural sunt interesati de produsele Bauspar - economisire-creditare pentru domeniul locativ. In plus, circa 80% dintre romanii care locuiesc in mediul rural au planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii 5 ani, potrivit unui studiu IRSOP.

"Chiar si in conditiile economice actuale, majoritatea romanilor din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la fel in cursul urmatoarelor 12 luni (71%), demonstrand ca sunt oamenii gospodari si continuand sa stranga „bani albi pentru zile negre”. Pe termen mediu, circa 1 milion de persoane cu varste intre 20-65 ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar. Consideram ca mediul rural este o oportunitate de distributie a produselor si serviciilor bancare, avand in vedere ca doar 36% dintre respondenti folosesc un produs bancar pentru economisire”, a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Studiul prezentat a fost realizat de catre IRSOP pe un esantion de 214 gospodarii, reprezentativ pentru populatia intre 20-65 ani din mediul rural, pentru BCR Banca pentru Locuinte.

Circa 80% dintre romanii care locuiesc in mediul rural au planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii 5 ani. Majoritatea intentioneaza sa renoveze, sa faca reparatii majore si sa cumpere dotari noi pentru gospodarie. Foarte putini, in conditiile economice actuale, se orienteaza spre cumpararea unei locuinte noi sau a unui teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.