Pretul petrolului Brent a scazut luni cu peste un dolar, la sub 117 dolari pe baril, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro si scaderea importurilor de titei ale Chinei, transmite Reuters.

Dupa datele dezamagitoare de vineri privind numarul angajatilor din SUA, investitorii sunt in alerta privind intalnirea de urgenta a liderilor europeni convocata luni pe fondul semnalelor ca criza s-ar putea extinde catre Italia.


Pretul petrolului Brent a coborat luni cu 1,42 dolari, la 116,91 dolari pe baril, in timp ce referinta de pe piata mericana a scazut cu 1,31 dolari, la 94,89 dolari pe baril, scrie MEDIAFAX.

Si aprecierea dolarului in raport cu euro afecteaza pretul petrolului. Moneda europeana a coborat luni cu 1% fata de dolar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat.

Apetitul investitorilor pentru petrol a fost afectat si de scaderea cu 11,5% a importurilor de titei ale Chinei in luna iunie, la minmul ultimelor opt luni, evolutie care a generat temeri legate de scaderea cererii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.