Politistii au descoperit intr-o saptamana 125 de fraude economice, pentru care sunt cercetate peste 130 de persoane, printre acuzatiile aduse acestora fiind cele de evaziune fiscala, fals in inscrisuri si inselaciuni in relatiile comerciale, potrivit Politiei Romane.

Dintre infractiunile depistate de politistii de la investigarea fraudelor in ultima saptamana, 35 au fost de evaziune fiscala, 25 de inselaciuni in relatiile comerciale, 15 de fals in inscrisuri, in cinci cazuri este vizata infractiunea de delapidare, iar in alte patru, abuzul in serviciu, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Alte infractiuni constatate de politisti au vizat incalcari ale Codului Fiscal (sapte), Legii privind drepturile de autor (sase), Codului Vamal si Legii cecului (cate patru).

Pentru cele 125 de fraude economice sunt cercetate 137 de persoane, dintre care opt au fost retinute sau arestate preventiv, scrie mediafax.

De asemenea, 15 persoane sunt cercetate in opt dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.