Exportam cu zor, pentru al tarii viitor! Acesta ar putea fi motto-ul Romaniei, chiar daca pare neverosimil.

Din cele 41 de judetele ale Romaniei (Bucuresti si Ilfov sunt luate impreuna), 30 au o balanta comerciala pozitiva si doar 11 sunt pe minus: importurile au depasit valoarea exporturilor.

Pe scurt, in 30 din judetele tarii, valoarea exporturilor o depaseste pe cea a importurilor. Econtext.ro va prezinta o analiza privind puterea comerciala a fiecarui judet din Romania.

Cu alte cuvinte, vom preciza valoarea exporturilor si importurilor din fiecare judet din tara si diferenta dintre acestea (soldul comercial). Datele se refera la prima luna din acest an, fiind cele mai recente date, si exprima tendinta din ultima perioada pentru toate judetele tarii.

  • Deficit comercial de 190 de milioane de euro in ianuarie

Pe scurt, analizam balanta comerciala din luna ianuarie. In total, exporturile din Romania au insumat in ianuarie 3,42 de miliarde de euro, in timp ce importurile au totalizat 3,61 miliarde de euro. De unde rezulta ca Romania a inregistrat un deficit comercial de 190 de milioane de euro in prima luna a anului.

Citeste analiza completa pe Econtext.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.