Incertitudinile privind Grecia ar putea persista. Ce ar insemna o retragere de fonduri din Romania de catre bancile elene? Care sunt cele mai expuse institutii la situatia din Grecia?

O retragere de fonduri din Romania de catre bancile elene ar avea consecinte economice limitate, intrucat competitorii ar fi dispusi sa acopere deficitul creat, in timp ce dependenta economiei de cresterea creditarii s-a redus considerabil, potivit unei analize a grupului austriac Erste.

Leul s-a aflat recent sub presiune din cauza escaladarii crizei din Grecia. Motivul pietelor financiare a fost ponderea relativ mare a bancilor elene in sectorul bancar romanesc, spre 20%.

Zi cruciala: marile banci din zona euro se vor intalni la Paris pentru a incerca sa ajunga la un acord cu autoritatile europene in privinta participarii investitorilor la o rostogolire a datoriilor suverane ale Greciei.

Optimism la Atena: evitarea intrarii Greciei in default (incapacitate de plata) este de importanta vitala pentru zona euro si economia globala, considera ministrul elen al Finantelor, Evangelos Venizelos, care sustine ca statul isi va recupera suveranitatea fiscala "cat mai curand posibil.

Citeste mai multe despre situatia din Grecia si vezi un infografic util despre situatia economica elena pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.