China vrea sa cumpere o mare parte din Facebook, scrie Business Insider, citand un angajat al unui fond care cumpara actiuni de la fostii angajati ai companiei americane.

O alta sursa sustine faptul ca Citibank incearca de ceva timp sa achizitioneze actiuni Facebook in valoare de 1,2 miliarde de dolari in numele a doua fonduri suverane de investitii - unul chinez si un altul din Orientul Mijlociu, scrie Money.ro.

De asemenea, potrivit Wall Street Journal, compania China Tencent, cea mai mare companie de internet din China, este cea care incearca achizitionarea unui pachet de actiuni chiar de la unul din investitorii Facebook.


In cazul in care aceast zvon se dovedeste a fi adevarat, este asteptat ca Mark Zuckerberg sa fie de acord cu tranzactia in incercarea sa de a intra pe piata chineza. Reprezentantii Facebook si Citibank au refuzat sa comenteze informatiile, scrie Business Insider.

Oficialii companiei americane au declarat de curand ca fac tot posibilul pentru a intra pe piata din China. Accesul pe piata chineza ar putea oferi Facebook inca 384 de milioane de utilizatori. Piata de publicitate din China se estimeaza ca va atinge valoarea de 13 miliarde de dolari, in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.