Majoritatea celor cu un job stabil si care intentioneaza sa isi formeze o familie se gandesc si la cum sa isi cumpere propria locuinta. De cele mai multe ori este vorba de un apartament cu doua sau trei camere, iar cei mai multi apeleaza la un credit ipotecar pentru a-si putea realiza visul.

  • Cat costa apartamentele si cat platim pentru credite

Pretul cerut de un proprietar pentru un apartament cu doua camere (50 mp) din Bucuresti este de circa 56.550 de euro, in timp ce pretului unui apartament cu trei camere (75 mp) urca la aproximativ 81.300 de euro, potrivit indicelui Imobiliare.ro.

In tara, preturile cerute sunt mai mici, astfel ca pretul unui apartament cu doua camere este de circa 39.550 de euro in Timisoara sau de aproximativ 49.900 de euro in Cluj-Napoca. O locuinta cu trei camere intr-un bloc din Timisoara costa aproximativ 56.550 de euro, in timp ce una situata intr-un bloc din Cluj-Napoca este evaluata la 74.175 de euro.


Majoritatea romanilor care decid sa isi cumpere o locuinta nu dispun de intreaga suma pentru a achizitiona apartamentul dorit, ci, in cele mai multe cazuri, au economisit doar banii de avans. Aici intervin bancile si tot atunci incepe si viitoarea relatie pe 30 de ani cu banca.

Citeste integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.