Stephen Jones, expat din Statele Unite ale Americii cu experienta in venture capital, a ales sa vina in Romania si sa deschida “o enciclopedie a orasului tau”, Urbo.ro, dar si doua alte produse localizate – Adulmec.ro si Dealfever.ro. De ce a ales acesta Romania, ce urmareste cu proiectele si cine sunt investitorii, citeste in interviul de mai jos.
Stephen Jones este nascut in Kentucky, a trait multi ani in New York unde a lucrat pentru una dintre cele mai mari companii de investitii, Warburg Pincus. A venit in Romania in urma cu doi ani unde a pus bazele companiei Adulmec.ro SRL.
  • Este poate putin ciudat ca un expat din SUA sa lanseze o “enciclopedie a Bucurestiului” si a altor orase din Romania. Cum ai luat aceasta decizie?

Stephen Jones: Intr-adevar, vin din SUA, am locuit mult timp in New York si am activat mult timp la o firma de private equity/venture capital numita Warburg Pincus. Am investit in tehnologie, in Internet. Am ales Romania datorita, in parte, partenerului meu local Stefan Ichim, CEO la Adulmec.ro SRL. Sunt aici de doi ani. Cred ca sunt multi expati care vin in Romania pentru a-si dezvolta, cu costuri mai mici, business-uri pe plan international. Eu consider ca piata de aici este una foarte buna, cu potential foarte ridicat mai ales pe online.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.