Horia Colibasanu este primul roman care a reusit performanta de a cuceri cinci varfuri de peste 8.000 metri, si asta pana sa implineasca 35 de ani.

Atunci cand nu escaladeaza cei mai inalti munti din lume, Colibasanu este stomatolog si isi conduce propriul cabinet in Timisoara.

Proaspat intors de pe varful Makalu (8463 m) din Himalaya, dupa o expeditie grea, in care colega lui din Elvetia, Joelle Brupbacher (33 de ani), si-a pierdut viata, alpinistul a acceptat sa vorbeasca cu Wall-Street.ro despre afaceri, ambitie si paralela dintre cruzimea muntelui si jungla din business.

“Muntele pe care vrei sa-l urci este mai putin important. Ce conteaza cu adevarat este sa ai un partener. Ca si in afaceri”
, crede Colibasanu, adaugand ca a porni intr-o afacere cu un om fara caracter este la fel de riscant ca ecaladarea unui varf fara rezerve de oxigen.

“Sa pornesti la drum cu un asociat in care nu poti sa ai incredere, poate deveni fatal. La fel este situatia pentru cei lipsiti de prudenta. Daca in afaceri, un esec se traduce prin faliment, ei bine, si pe munte tot un fel de faliment dai”, e de parere primul roman care a ajuns pe celebrul K2 din Himalaya.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.