Toulouse, cel de-al patrulea oras ca marime din Franta, cunoscut drept "Orasul Rosu" datorita cladirilor din caramida rosie, este centrul aviatiei franceze, al industriei spatiale si sediul principal al constructorului de avioane Airbus, care asambleaza aici cel mai mare avion de pasageri din lume Airbus A380 si modelele A320, A330 si A340.

Cei mai mari constructori de avioane din lume sunt Airbus, detinut de EADS (European Aeronautic Defence and Space Company N.V.), cu sediul in Franta si Boeing detinut de BCA (Boeing Commercial Airplanes), cu sediul in Renton, Washington, USA.

Asemenea industriei auto, unde producatorii de masini creeaza noi segmente, constructorii de avioane vin cu noi modele mai mici sau mai mari decat cele existente. Asa a fost creat Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume.

Pana la aparitia lui A380, care a realizat primul zbor in aprilie 2005 din Toulouse, cel mai mare avion de pasageri era Boeing 747-400. Primul Airbus A380 a fost livrat in octombrie 2007 catre Singapore Airlines.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.