Metrorex, operatorul retelei de metrou din Bucuresti, va incepe joi probele tehnologice de sistem pentru punerea in functiune a statiilor Jiului si Parc Bazilescu de pe magistrala 4, a anuntat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Ministrul de resort, Anca Boagiu, a semnat un ordin privind numirea Comisiei de receptie la obiectivul de investitii Magistrala 4 de metrou, Racordul 2, sectiunea 1 Mai - Parc Bazilescu, si inceperea probelor tehnologice.

  • Traseul are 2,62 kilometri si doua statii, Jiului (Pajura) si Parc Bazilescu.

Lucrarile de structura a tunelelor si celor doua statii aferente au fost finalizate in partea a doua a anului 2010, iar lucrarile privind finisajele si montajul echipamentelor au inceput in ianuarie.

Conform graficelor de executie si a angajamentelor asumate de constructori si beneficiar, stadiul actual al lucrarilor permite receptia lucrarilor pe tipuri de instalatii si faze de executie.

"Conform ordinului MTI, receptia si probele de sistem incep la data de 16.06.2011 si se desfasoara in cadrul a sapte subcomisii de specialitate grupate pe tip de specialitati si activitati: constructii, arhitectura si edilitare, instalatii electroenergetice, instalatii generale – ventilatie, sanitare, lifturi si escalatoare, instalatii de automatizari si telecomunicatii, material rulant, cale de rulare si sina a 3-a, probe tehnologice si probleme economice. Subcomisiile de specialitate isi vor desfasura activitatea in intervalul 16-28.06.2011 dupa care se va intruni in plen Comisia de receptie pentru a dezbate concluziile rapoartelor de specialitate si a decide asupra punerii in functiune cu calatori a tronsonului de metrou 1 Mai – Parc Bazilescu", scrie MEDIAFAX.

  • Finantarea proiectului a fost asigurata din fonduri de la buget
In prezent, Magistrala 4 de metrou are patru statii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai).

Reteua de metrou din Bucuresti are o lungime de 67 de kilmetri, patru magistrale si 49 de statii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.