Au ajuns sa conduca afaceri de milioane de euro ori sa lucreze in cadrul celor mai importante multinationale de pe piata locala. Nu au urmat un MBA, ci doar au facut parte din cele mai importante asociatii studentesti din Romania.

Organizatii internationale care fac legea in campusurile universitare romanesti

La inceputul anului scolar 2009/2010, Romania avea 775.000 de studenti, atat la buget, cat si in invatamanul privat, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Cateva sute se inscriu anual in cele mai importante asociatii studentesti internationale sau europene, prezente de ani buni si pe piata locala. Scopul membrilor? Acumularea de experienta care sa-i ajute sa patrunda pe o piata a fortei de munca din ce in ce mai competitiva.

Wall-Street.ro a stat de vorba atat cu reprezentantii catorva din cele mai importante asociatii studentesti din Romania - AIESEC, AEGEE, VIP si BEST, precum si absolventi, pentru a identifica potentialele avantaje pe care le confera statutul de membru intr-o asemenea organizatie.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.