Unul dintre principalii jucatori de pe piata recrutarii de forta de munca pentru strainatate, Thera Group, estimeaza pentru primele 6 luni ale acestui an o crestere cu 50% a cifrei de afaceri si dublarea numarului de candidati care aleg sa lucreze cu un contract de munca legal in strainatate.

Astfel, estimarea companiei pentru primele sase luni ale lui 2011 din punct de vedere al cifrei de afaceri este de aproximativ 600.000 lei, dublu fata de aceeasi perioada a anului 2010.

In ceea ce priveste numarul de candidati inregistrati pentru obtinerea unui loc de munca in strainatate, pentru primele sase luni ale acestui an, estimarea este de aproximativ 19.000 de persoane, fata de cei aproape 10.000 inregistrati in aceeasi perioada a anului trecut.
Astfel, numarul aplicantilor s-a dublat fata de aceeasi perioada din 2010, tot mai multi romani cautand o solutie de crestere a veniturilor si de imbunatatire a traiului de viata printr-un loc de munca in strainatate.

Anul acesta, cele mai populare programe de recrutare ale companiei au fost cele de tip Work & Travel pentru Spania si Grecia, cat si locurile de munca oferite in domeniul hotelier sau agricultura. Multi aplicanti au ales tarile nordice (Norvegia, Suedia si Danemarca) unde cele mai cautate posturi au fost cele de soferi profesionisti, specialisti in domeniul petrolier sau constructii. Totodata, se inregistreaza o crestere a numarului de locuri de munca disponibile in Marea Britanie, cu ocazia pregatirii Jocurilor Olimpice din 2012. In acelasi timp, angatori germani sunt din ce in ce mai interesati de personal calificat din Romania, in mare parte ingineri si specialisti cu experienta in industrii grele.

“Cifra de afaceri inregistrata anul trecut a fost de peste 700.000 RON, in timp ceanul acesta estimam o cifra de afaceri de aproximativ 600.000 ron pentru doar primele sase luni ale anului. Estimarea pentru intreg anul 2011 este la aproximativ 1.000.000 ron. Ne asteptam ca trendul ascendent sa continue pe fondul disponibilizarilor din sectorul bugetar, cat si ca urmare a numarului in crestere de romani care incep sa se orienteze spre un loc de munca mai bineplatit in strainatate”, declara Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

Thera Group este una dintre cele mai mari companii de recrutare de forta de muncapentru strainatate din Romania, opereaza prin agentii proprii in Bucuresti,Constanta, Cluj si Iasi, si a incheiat contracte de exclusivitate cu numerosi parteneri din intreaga lume. Compania a fost infiintata in anul 2007 si este dedicata promovarii unor contracte de munca legale si oferirea de consultanta specializata si profesionista in domeniu.

Citeste si:
Dancila: Am cerut conducerii AEP sa extinda termenul pentru...
Dancila: Am cerut conducerii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.