Solutionarea accidentului nuclear de la Fukushima de catre autoritatile japoneze a starnit indignarea Statelor Unite, fapt ce a dus la tensionarea relatiilor dintre cele doua puteri economice.

Japonia a dezvaluit ca efectele seismelor si ale valului tsunami asupra centralei nucleare au fost mai serioase decat au lasat sa se inteleaga declaratiile autoritatilor din acele momente.

Agentia de siguranta nucleara si industriala a Japoniei a declarat ca valorile radiatiilor emise in prima saptamana dupa accident au fost de fapt de doua ori mai ridicate decat cele declarate oficial, fapt datorat unor fisuri ce s-au format in jurul tevilor unor compartimente de izolare atasate reactorului. De asemenea, centrul unor reactoare din complex s-au topit mai repede decat au declarat cei de la Tepco (Tokyo Electric Power).

Statele Unite au fost alarmate de timpul de reactie al guvernului japonez, iar oficialii niponi au fost deranjati de cererea de informatii din partea americanilor, timp in care acestia incercau sa gaseasca solutii pentru dezastrul de proportii mai mari decat se asteptau.

Citeste mai multe despre acest subiect pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.