Inlocuirea ferestrelor vechi cu unele termoizolante le-ar aduce romanilor economii de un miliard de euro anual, arata un studiu realizat de Saint-Gobain Glass Romania, parte a grupului francez Saint-Gobain.

La nivel national, circa cinci milioane de apartamente nu sunt dotate cu ferestre termoizolante, fapt care duce la cresterea cheltuielilor pentru utilitati cu aproximativ un miliard de euro anual, prin consumul ridicat de energie termica si electrica necesar asigurarii confortului termic, potrivit analizei citate.

Economiile estimate la un miliard de euro din inlocuirea ferestrelor normale cu cele termoizolante sunt calculate in functie de reducerea consumului de energie termica necesar incalzirii apartamentului pe timp de iarna si respectiv de scaderea consumului de energie electrica aferent conditionarii aerului pe timp de vara, pentru a asigura confortul termic de 21 de grade Celsius pe tot parcursul anului.

Aproximativ 15% din pierderile de caldura dintr-o locuinta se realizeaza prin ferestre si usi, mentioneaza studiul. La nivelul ferestrelor, aproximativ 80% din eficienta energetica a acestora este adusa de sticla, in timp ce 20% revine tamplariei.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.