Guvernul nu analizeaza nicio varianta de reducere a TVA, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, dupa ce un director din Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a anuntat ca ar putea fi diminuata TVA la materialele de constructii.

"Domnul director nu face parte din Guvern. Nu exista nicio varianta privind reducerea TVA", a afirmat Ialomitianu.

Directorul general adjunct al ANL, Romeo Dragan, a declarat, marti, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii, scrie MEDIAFAX.

  • Ialomitianu a spus ca este in analiza, insa, diminuarea contributiilor sociale

"Analizam reducerea contributiilor sociale, dar facem o analiza foarte atenta pentru ca trebuie sa avem o stabilitate financiara pentru a lua asemenea masura. Noi am asigurat aceasta consolidare fiscala si nu am dori sa ne intoarcem spre un deficit foarte mare", a continuat ministrul Finantelor.

Intrebat despre salariile bugetarilor, Ialomitianu a raspuns ca pentru 2012 exista perspectiva financiara ca acestea sa revina la nivelul dinainte de taierea cu 25% din vara anului trecut.

"Pentru 2012 exista perspectiva financiara sa recuperam aceasta diferenta, cat a mai ramas din taierile din 2009. Noi trebuie sa asigram o stabilitate fiscala, in materie de impozite si taxe. Trebuie sa ducem o politica", a spus Ialomitianu.

Citeste si:
Ialomitianu: De ce depinde decizia de majorare a salariilor?
Ialomitianu: De ce depinde...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.