Gigantul suedez IKEA va investi 35 de milioane de euro la Suceava, in a doua fabrica de mobila din judet

Compania Swedwood Romania, detinuta de cel mai puternic producator de mobila din lume - grupul suedez IKEA, se pregateste sa investeasca aproximativ 35 de milioane de euro in constructia unei noi fabrici de panouri pentru mobilier, in judetul Suceava. Fabrica, a carei locatie nu se cunoaste inca, va fi cea de-a doua a companiei, pe linga cea de la Siret, si va crea 350 de locuri de munca.

Prefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, a confirmat ieri ca a discutat cu reprezentantii suedezilor despre proiect. Swedwood Romania detine deja o fabrica de mobila in judetul Suceava, la Siret, care, inca din anul 1999 (data finalizarii constructiei fabricii - investitie de 12 milioane de euro), produce mobilier masiv din panouri, intreaga productie fiind exportata catre magazinele IKEA din intreaga lume.

Compania face parte din Swedwood International, grup industrial infiintat in 1991 si care produce mobila pentru IKEA. Swedwood International are peste 9.500 de angajati si detine 33 de unitati de productie, localizate in 11 tari. Valoarea cumulata a productiei depaseste 500 de milioane de euro, din care fabrica de la Siret realizeaza 2,2%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.