Compania Apple a detronat gigantul Google dupa patru ani consecutivi de suprematie in lupta pentru cel mai valoros brand din lume.

Apple "a prins aripi" odata de a inventat cuvantul "iPad" si a reinvenvat calculatorul, comprimand acesta in cea mai accesibila forma cunoscuta pana acum, scrie news.com/au

Valoarea brandului Apple a crescut cu 84% in ultimele 12 luni, ajungand la 153.5 miliarde de dolari, conform studiul BrandZ, realizat de agentia de cercetare de marketing Millward Brown, in timp ce Google a "alunecat" 2 procente, la 111.4 miliarde de dolari.

"Atentia Apple pentru detalii si prezenta gadget-urilor acesteia in mediul corporatist au permis companiei sa se detaseze de ceilalti producatori de electronice", a afirmat Peter Walshe, director la Millward Brown.

Google a fost singurul brand din top zece "BrandZ" care si-a diminuat valoarea.

Dintre primele zece branduri din clasament, sase apartin unor companii de tehnologie sau telecom, scrie guadian.co.uk Astfel, alaturi Apple si Google, in top sunt prezente IBM, pe locul trei, Microsoft, pe pozitia a cincea, iar pe locul sapte AT&T. China Mobile ocupa locul noua.

Brandului McDonald's i-a revenit pozitia a patra, in crestere cu doua trepte. Coca-Cola si Marlboro au coborat cate un loc , pe pozitiile sase si opt. General Electric ocupa pe locul zece.

Facebook a intrat in top 100 la pozitia 35,
cu o valoare a brandului de 19,1 miliarde de dolari. Totodata, Toyota si-a recuperat titlul de cel mai valoros brand auto, insa studiul a fost realizat inainte de cutremurul care a lovit in martie Japonia si a afectat activitatea furnizorilor de piese.

  • Valoarea totala a primelor 100 de branduri a crescut cu 17%, la 2.400 miliarde de dolari.

Pentru realizarea clasamentului, Millward Brown ia in calcul valoarea pe care o companie o da propriului brand, dar si notorietatea brandului in randul a peste doua milioane de consumatori din intreaga lume. Un numar de 19 dintre dintre primele 100 de branduri provin de pe pietele emergente, comparativ cu 13 anul trecut.
Citeste si:
Președintele Iohannis încurajează o prezență cât mai activă în...
Președintele Iohannis...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.