Celebrul designer, in varsta de 88 de ani, a decis ca este vremea sa-si vanda afacerea.

Potrivit independent.co.uk, imperiul Cardin, care numara in jur de 400 de licente in lumea intreaga, va fi vandut pentru suma de un miliard de euro.

"Doresc sa vand acum. Stiu ca peste cativa ani nu voi mai fi aici, dar vreau ca afacerea sa continue", a spus Cardin, care a mentionat ca-si vinde afacerea doar cu o singura conditie: sa ramana in continuare directorul afacerii.

Intrebat de ce a evaluat afacerea la un miliard de euro, celebrul designer a spus ca a facut un calcul simplu: “1000 de produse si 100 de tari”.

  • Pierre Cardin s-a nascut la data de 7 iulie 1922 in comuna San Biagio di Callalta de langa Treviso (Italia). In anul 1945 s-a mutat la Paris, unde a studiat arhitectura si a lucrat dupa razboi cu Jeanne Paquin.

A continuat colaborarea cu Elsa Schiaparelli pana cand a ajuns seful atelierului de creatie al lui Christian Dior.

Cardin este cunoscut pentru stilul lui anvangardist si pentru designul "space age". El prefera formele si motivele geometrice, ignorand deseori formele feminine, avansand ideea de moda unisex.

De-a lungul a peste 60 de ani de cariera, Cardin si-a pus amprenta pe o gama variate de produse: de la lenjerie intima si haine pret-a-porter sau haute couture la design de mobilier sau bijuterii.

In 1981isi extinde afacerile si cumpara restaurantul Maxim's din Paris. In scurt timp a infiintat filiale ale acestuia in New York, Londra, Beijing si alte orase si in prezent detine un intreg lant de hoteluri si restaurante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.