Proprietatile din Romania vor fi impozitate la valoarea de piata a acestora, considerata "valoarea justa" conform standardelor internationale de evaluare, a anuntat senatorul Varujan Vosganian. Pana acum, impozitarea se realiza in functie de costul istoric al proprietatii sau in urma reevaluarilor la cerere, ceea ce a dus la subevaluarea sau supraevaluarea proprietatilor. Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) a anuntat ieri noile sale standarde, care vor fi aplicate si in activitatea de creditare.

Bancile comerciale vor acorda credite ipotecare si imobiliare numai dupa reevaluarea proprietatilor, care constituie garantia imprumutului, de catre evaluatori specializati. "S-au construit imobile in regie proprie, in cartiere de lux, fara respectarea conditiilor tehnice si cu forta de munca necalificata, care pe dinafara arata foarte bine. Ce inseamna sa acorzi un credit pentru o astfel de proprietate, care are doar in aparenta o valoare mare?", a comentat deputatul PNL Gabriel Zamfir.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.