Producatorul local de autovehicule, Automobile Dacia, a vindut la SIAB 2005 masini in valoare de 5,6 milioane de euro. Importatorul marcilor BMW si Mini a consemnat vinzari de peste doua milioane de euro.

Peste 740 de contracte de cumparare de autoturisme Logan au fost incheiate la standul Dacia pe parcursul celor zece zile in care s-a desfasurat cea de-a cincea editie a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB).

Potrivit oficialilor Dacia, motorizarea pe motorina disponibila pe Logan din septembrie a atras cei mai multi cumparatori. Peste 260 de clienti au optat pentru versiunea 1.5 dCI Preference, model care se apropie de pragul de 8.000 de euro. Pentru versiunea Ambiance, tot cu motor diesel, au fost semnate 150 de contracte.

Logan diesel beneficiaza de un propulsor de 65 de cai-putere, viteza maxima de 155 de kilometri pe ora si acceleratie de 15,5 secunde.

Aproximativ tot atitia clienti au achizitionat modelul Logan pe benzina, cu motor de 1,4 litri in varianta de echipare Laureate. Performantele motorului de 75 de cai-putere se traduc intr-o viteza maxima de 162 de kilometri pe ora si acceleratie de 13 secunde de la 0 la 100 de kilometri pe ora. Per total, contractele incheiate de Dacia la SIAB s-au cifrat la 5,6 milioane de euro.

40 de contracte pentru BMW si Mini

Importatorul general al marcilor BMW si Mini in Romania, Automobile Bavaria, a incheiat peste 40 de contracte de vinzare. Valoarea totala a contractelor depaseste doua milioane de euro, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.

Ciprian Bercea, director de marketing Automobile Bavaria, a declarat ca o parte dintre masinile comandate sint deja disponibile pe stoc, in timp ce altele trebuie aduse din Germania. "Speram ca pina la sfirsitul anului sa le putem livra pe toate clientilor", a spus Bercea.

Directorul general al importatorului, Michael Schmidt, a sustinut ca prognoza de vinzari pentru automobilele BMW si Mini este de 1.300 de unitati pina la sfirsitul acestui an, fata de 1.200 de unitati. BMW a inregistrat, in primele noua luni, o crestere a vinzarilor cu 46%. "Sintem convinsi ca 2005 va reprezenta un nou an-record", a adaugat Schmidt.

Anul acesta numarul total de autoturisme expuse la SIAB a fost de 15, dintre care 12 BMW, doua Mini si, in premiera, un Rolls-Royce Phantom. Valoarea tuturor automobilelor expuse in standul Automobile Bavaria s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.

Clienti pentru Rolls-Royce

Prezentat in premiera la un salon auto din Europa Centrala si de Est, manufacturierul britanic Rolls-Royce a expus la SIAB modelul Phantom. Cu un pret fara taxe, care se invirte in jurul sumei de 350.000 de euro, Phantom-ul dispune de un V12 de 6,7 litri si 467 de cai-putere.

Potrivit oficialilor Automobile Bavaria, 15 potentiali cumparatori si-au declarat intentia de a achizitiona aceasta limuzina si au fost invitati la o prezentare individuala. Cei interesati de cumpararea acestui model au efectuat un drive test cu unul dintre cele trei Rolls-Royce-uri aduse special din Marea Britanie.

Clientii care s-au decis sa achizitioneze un Phantom vor fi invitati ulterior la sediul producatorului din Marea Britanie pentru a semna contractul si pentru a-si configura masina.

"Incepind de anul viitor, estimam ca vom vinde in Romania intre doua si cinci Rolls-Royce", a evaluat Michael Schmidt.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.