La fiecare 82 de salariati din economie exista un manager. Institutiile de invatamant superior care au produs pana acum cei mai multi manageri de pe piata locala sunt Universitatea Bucuresti, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Romania are 50.277 de manageri, aproape la fel de multi ca Polonia, o tara cu peste 38 de milioane de locuitori, si de trei ori peste Ungaria, arata datele centralizate de LinkedIn, o retea de socializare pentru mediul de business. China, cea mai mare tara din lume, cu o populatie de peste 1,3 miliarde de locuitori, are aproape 164.000 de manageri. India, a doua tara ca populatie la nivel mondial, cu 1,2 miliarde de locuitori, se poate lauda cu doar sase manageri, in vreme ce Statele Unite au aproape 4,6 milioane de manageri, la o populatie de circa 310 milioane de locuitori.

Din cei peste 50.000 de manageri romani inregistrati pe LinkedIn, cei mai multi – 10.430 sunt absolventi ai Universitatii Bucuresti, cea mai mare institutie de invatamant superior la nivel national.

Pe locurile urmatoare in clasamentul institutiilor de invatamant superior finantate de stat se situeaza Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), cu 6.876 de manageri, Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) – 3.890, Universitatea Babes Bolyai din Cluj – 1.259 si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti – 1.252.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.