In al treilea an de criza, "iepurasul" prinde curaj si se arata pentru angajatii mai multor companii din Romania. Tu te numeri printre ei?

  • Sectorul bancar, primul vizitat de urecheat

Bancile, care au unii dintre cel mai bine retribuiti angajati din economie, le-au oferit in acest an prime de Paste angajatilor, desi unele le-au inclus in bonusurile anuale. Media primelor de Paste din sector a fost de circa 300 de lei anul acesta, potrivit lui Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), citat de Evz.

"Anul trecut, media a fost de circa 500 de lei, mult sub cea din anii anteriori crizei, cand primeau circa un salariu, impartit sub forma de doua prime: cea de Paste si cea de Craciun", a spus Constantin Paraschiv.

Unicredit Tiriac le-a acordat angajatilor tichete-cadou pentru Sarbatorile Pastelui. La alte banci, care nu au oferit prime, s-a considerat ca acestea sunt incorporate in bonusurile anuale, spune Paraschiv. Un exemplu este Raiffeisen Bank, unde angajatii au primit bonusuri pentru 2010 care, in unele cazuri, au depasit doua salarii.

  • Prime, printre datorii:

La Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) fiecare din cei 8.300 de angajati va primi de Paste un tichet cadou cu o valoare de 600 de lei. Compania avea in decembrie anul trecut datorii la stat de 66 milioane euro. Bugetul pentru prime de Paste depaseste 1,1 milioane euro, informeaza BusinessMagazin.

  • Bugetarii, taiati de pe lista "iepurasului"

In schimb, bugetarii nu vor primi in acest an prime de Paste. Reprezentanti ai mai multor ministere, printre care Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii Regionale, precum si din companiile din subordinea acestora au declarat pentru gandul ca in bugetul de venituri si cheltuieli din acest an nu sunt prevazute prime de Paste. De asemenea, nici angajatii Secretariatului General al Guvernului si nici din BNR nu primesc prime de Paste in acest an. ", potrivit Gandul.

  • Companii mari, bonificatii simbolice

Unele mari companii le-au acordat, la randul lor, prime angajatilor. La Dacia, valoarea acesteia a fost de circa 700 de lei, potrivit informatiilor furnizate de Constantin Stroe, vicepresedintele consiliului de admi nistratie al companiei.

Dan Sucu, omul de afaceri care controleaza grupul de firme Mobexpert, a spus la randul sau ca le-a acordat prime de Paste angajatilor, fara a vrea insa sa precizeze valoarea. Criteriul insa este unul sigur: in functie de performanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.