Toata lumea are astazi un telefon mobil si aproape toata lumea un PC. Foarte multi au laptop, camera foto / video, casetofon auto si destui un GPS, un sistem Home Cinema sau un LCD TV. Toate aceste gadgeturi pot fi complementate insa de diverse alte dispozitive ce pot fi considerate accesorii si care sunt menite sa le sporeasca utilitatea si sa inlesneasca accesul posesorilor la continut.
  • HDD Extern

HDD-ul extern, asa cum il vad eu, este solutia ideala pentru a pastra pe el filmele si muzica de suflet, cele pe care as vrea sa le revad / ascult si peste un an, si peste cinci sau peste 20. Multi ar spune "dar cine stie ce tehnologii vor fi atunci, discul optic va fi probabil de domeniul trecutului si chiar si HDD-ul extern ar putea disparea". Asta ramane de vazut. Pana una alta insa, HDD-ul extern are numeroase avantaje fata de colectionarea de discuri: in primul rand, cand plec undeva, nu plec cu sacosa plina cu DVD-uri. In al doilea rand, dispozitivele ultra-portabile din ziua de azi, majoritatea, nu au unitate DVD. In al treilea rand, de pe HDD rulez cel mai repede filmul dorit. Cred ca v-am dat suficiente motive sa va achizitionati un HDD extern.

Recomandam Seagate Expansion 500 GB, 2.5 inch, 5400 RPM: 220 de Lei sau, pe USB 3.0, WD My Passport Essential, 500 GB: 300 de Lei.
  • USB Memory Stick

Il poti folosi pe post de breloc, asa incat sa-l ai tot timpul asupra ta. Nu stii cand se iveste ocazia sa copiezi cateva documente importante sau un filmulet din categoria "raritati". In plus, poti stoca pe el cateva aplicatii mici, dar care se pot dovedi extrem de utile cand mergi in vizita la un prieten care nu se pricepe la calculatoare: un Daemon Tools, un program de ars DVD-uri, un player video si niste codec-uri etc. Tinand cont ca v-am recomandat si un HDD extern (pentru stocare de fisiere mari), un astfel de memory stick nu are de ce sa fie mai mare de 8 GB.

Recomandam Kingston DataTraveler 8 GB: 45 de Lei

  • Cablu de date mini / microUSB

Daca ai un telefon cumparat din magazin, probabil ca detii deja un astfel de accesoriu. In cazul in care ti l-ai cumparat de la tarabele din Obor, o sa cam ai nevoie de cablu microUSB, asta in ideea in care telefonul este model de actualitate. Iar daca ai o camera foto, un cablu miniUSB este de obicei compatibil cu majoritatea aparatelor digitale. In ambele cazuri, compatibilitatea trebuie verificata - mai sunt inca producatori care merg pe interfete nestandardizate.

Cablu mini / microUSB: 20 ( / +20) de Lei.


Descopera alte 7 gadgeturi utile pe go4it.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.