Doua companii auto se confrunta in acesta perioada cu probleme tehnice la masinile produse, fiind nevoite sa recheme in service o serie mare de autoturisme.

  • Ford va rechema in SUA pentru reparatii 1,2 milioane vehicule pick-up F-150

Ford Motor va rechema de pe piata americana aproape 1,2 milioane de vehicule pick-up F-150 si 16.000 de vehicule Lincoln Mark LT, pentru remedierea unei probleme care poate duce la declansarea accidentala a airbag-urilor, transmite Reuters.

F-150 este cel mai bine vandut vehicul din America de Nord.

Un posibil scurt-circuit poate duce la declansarea neasteptata a airbag-ului, iar rechemarea implica aproape 1,2 milioane de vehicule pick-up F-150 si 16.000 de Lincoln Mark LT, a anuntat Administratia americana pentru siguranta traficului, conform MEDIAFAX.

Aceasta campanie va suplimenta o rechemare anterioara, de 144.000 de camionete F-150, astfel incat numarul total al vehiculelor implicate va fi de 1,33 milioane, a precizat institutia.

F-150 este cel mai important model al seriei de vehicule pick-up Serie F, cele mai bine vandute vehicule in America de Nord in ultimii 34 de ani.

Vehiculele pick-up si SUV-urile aduc in general un profit mai mare companiilor decat masinile mici.

Ford a precizat ca nu are cunostinta de accidente sau raniri provocate de aceasta problema.

Pe ansamblu, rechemarile afecteaza 1,32 milioane de camionete fabricate in perioada 2004-2006.

Extinderea campaniei de rechemari a avut loc in urma discutiilor dintre reprezentantii companiei si autoritatile pentru siguranta din Washington.

  • Fiat recheama 130.000 de Punto in Europa, pentru probleme la sistemul de franare
Constructorul italian de automobile Fiat recheama de pe piata europeana 130.000 de automobile Punto pentru remedierea unei posibile probleme la cablurile sistemului de franare ABS care poate provoca un scurt-circuit, a declarat un purtator de cuvant al grupului, citat de AFP.
Citeste si:
Șeful Fiat intenționează să-și facă marca 100% electrică până în 2030
Șeful Fiat: Intenționăm să...

"Campania de rechemari se refera la 130.000 de vehicule Gand Punto, Punto Evo, Grande Punto Van si Punto Evo Van", iar primele scrisori de informare au fost trimise proprietarilor la inceputul lui februarie, a spus purtatorul de cuvant, conform MEDIAFAX.

Aceste vehicule nu au probleme, dar unele ar putea avea, din cauza unui defect de montaj al cablurilor sistemului ABS, care a fost descoperit la vehiculele din aceeasi serie.

Un cablu ar putea fi ciupit in timpul montarii si ar putea provoca un scurt-circuit, a precizat reprezentantul Fiat.

Peste jumatate dintre vehiculele rechemate sunt in Italia, iar celelalte in restul Europei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.