Autostrada Bucuresti - Constanta atrage precum un magnet investitorii din retail. Intr-un an si jumatate, locuitorii din zona Macaralei precum si turistii care pleaca spre mare vor putea sa-si faca cumparaturile intr-unul dintre cele mai mari complexe comerciale din Capitala.

Un mare hypermarket care va avea intinse galerii comerciale se va construi in Sectorul 3 al Capitalei, in zona Macaralei, mai exact in perimetrul dintre bulevardul 1 Decembrie, strada Jean Steriadi, Bratarii si Prelungirea Liviu Rebreanu. Complexul comercial este plasat la numai doua statii de tramvai de autostrada Bucuresti-Constanta, intr-o zona mai putin cotata din punct de vedere imobiliar, insa potentialul acesteia este in mare crestere.

TEREN DE 7,7 MILIOANE DE EURO

"Pe un teren viran de 13 hectare care a apartinut Antreprizei Constructie si Montaj Patru se va construi o cladire de 50.000 de metri patrati, suprafata ocupata la sol, in regim de parter si partial etaj in care procentajul de galerie protentiala va fi de 50%", ne-a declarat Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al Sectorului 3.

Complexul comercial va cuprinde un hypermarket cam la jumatatea celui din Cora, insa galeriile comerciale vor fi mult mai mari. Va fi o zona de fast-food, restaurante, cafenele unde cumparatorii pot sa serveasca o cafea sau sa bea o bere.

Terenul a fost cumparat de societatea de investitii pentru o suma de 7.733.000 de euro, documentatia de urbanism a fost aprobata de Consiliul Local al Sectorului 3 la data de 20 septembrie 2005 si a fost validata de catre Prefectura Municipiului Bucuresti la data de 11 octombrie anul curent.

INVESTITIE DE 55 MILIOANE DE EURO

Deocamdata numele operatorului care va prelua aceasta investitie este secret. Societatea Interalfa SRL este cea care realizeaza investitia care odata finalizata va fi transmisa unui operator de hypermarket. Acesta este modul in care lucreaza marile lanturi de retail, explica arhitectul-sef al Sectorului 3. "Au societati de prospectiune in tarile in care vor sa se dezvolte, se duc si spun vreau o cladire de dimensiunea asta, care sa arate asa si asa. Gasesti terenul, mi-l arati, iti dau OK, cumpara, pe banii tai, realizezi constructia si cand ai finalizat-o eu iti platesc si bag marfa", spune Dumitrascu. Asa au fost construite si complexele Carrefour, Cora sau Billa.

Intreaga investitie se ridica la 55 milioane de euro, din care 20 milioane de euro o reprezinta partea de structura, 7,7 milioane costul terenului, iar restul este valoarea de investitie pentru finisaje mobilier si instalatii.

FINALIZAREA: PESTE UN AN SI JUMATATE

Demararea lucrarii va incepe intr-o jumatate de an, iar constructia in sine va dura un an de zile. "Suntem in faza de eliberare a certificatului de urbanism. Avizele necesare autorizatiei de construire pentru un asemenea obiectiv tin in jur de sase luni, inclusiv avizul Comisiei de trafic si siguranta circulatiei pentru accese, deoarece aici vor fi aproape 1.000 de locuri de parcare, acord de mediu, studiu de impact", spune Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al Sectorului 3.

Comertul din zona va fi protejat, conform reglementarilor in vigoare. "Cand iti apare un dinozaur dintr-asta, pe o raza de un kilometru moare orice pravalie. Noi vom coordona acest lucru, ca sa nu dispara micul comert, Consiul Local a hotarat ca Piata 1 Decembrie sa intre la 1 martie intr-o refacere totala si, in vecinatate, Primaria din bugetul propriu va construi doua mini-centre de comert cu o suprafata la sol de 300 de metri, parter plus etaj", spune arhitectul-sef.

ALTE MAGAZINE IN ACEASTA ZONA

Sectorul 3 a devenit tinta investitorilor de retail, dupa ce in ultimii doi ani a fost aproape ignorat. In afara de complexul din Macaralei se vor mai deschide alte doua complexe comerciale menite sa ofere locuitorilor Capitalei atat locuri placute pentru cumparaturi, cat si de petrecere a timpului liber. Un magazin Kaufland, similar celui din Colentina, va fi deschis in Dristor, pe Laboratorului, colt cu fabrica Miraj. Si pe Splaiul Unirii, dupa podul Mihai Bravu, in zona targului de masini se va finaliza Mall Mart, un complex in felul mall-ului din Vitan.

OFERTA. Noul complex situat in apropierea Autostrazii Soarelui va avea un hypermarket, fast-fooduri si cafenele


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.