Cistigurile foarte mari care se pot obtine la Bursa din Sibiu i-a facut pe investitorii de la BVB sa migreze catre aceasta piata
"In ultimele trei zile, investitorii din piata la termen de la Sibiu au tranzactionat aproape 30.000 de contracte futures si optiuni, ceea ce ne da mare incredere ca va fi atins, chiar depasit, nivelul de 100.000 de contracte pe luna", sustine Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS). Cresterea este senzationala, tinind cont de faptul ca PricewaterhouseCoopers spunea, acum citeva luni, intr-un raport ca, in anul 2010, la BMFMS se vor tranzactiona 11.000 de contracte zilnic.

Concluzia acestor cresteri este una singura: atrasi de randamentele foarte bune de la Sibiu, investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti isi retrag banii de aici pentru a-i muta pe piata din Sibiu. Spre comparatie, daca Bursa din Budapesta este de 20 de ori mai mare, la capitolul lichiditate, decit cea de la Bucuresti, Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu este de patru ori mai puternica decit surata din Budapesta si aproape egala cu cea din Turcia. "Speram ca anul viitor sa ajungem Bursa din Grecia, iar in anul 2007 sa fim cea mai puternica bursa de derivate din Europa de Est", anunta Teodor Ancuta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.