Bugetul mediu lunar al unui student in Romania este de aproape patru ori mai mic decat cheltuielile unui tanar roman plecat la studii in strainatate. Cat de limitat este costul vietii pentru studenti in vreme de criza?

Cei peste 220.000 de studenti din marile centre universitare din tara - Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara - au cheltuit circa 525 de milioane de euro (2,17 miliarde de lei) in anul universitar 2010 - 2011, arata calculele realizate de Wall-Street.ro. Valoarea nu include si sumele de scolarizare anuale pe care trebuie sa le achite cei aproape 101.000 de studenti de la taxa.

Studentii din marile centre universitare din Romania traiesc cu circa 700 de lei (170 de euro) pe luna, in vreme ce aproximativ 70% dintre studentii inregistrati la nivel national se descurca oficial cu mai putin de 500 de lei (120 de euro), potrivit unui studiu realizat recent de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

“Se poate observa fapul ca in centrele universitare mari (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi), veniturile studentilor sunt putin mai ridicate decat in centrele universitare mai mici. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea studentilor din centrele universitare mari sunt veniti la studii din alte localitati decat cele in care studiaza, implicit nevoile financiare sunt mai mari”, se arata in analiza ANOSR.

Citeste in continuare pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.