Directori de banca, creatori de moda, fotbalisti, oameni de afaceri, cu totii au pus ochii pe noile locuinte situate in imobile care beneficiaza de dotari moderne si sunt amplasate in apropiere de zona de afaceri a Capitalei.

Desi preturile pentru un astfel de apartament pornesc de la 150.000 de euro, nu putini sunt cei care, in ultima perioada, au optat pentru o astfel de locuinta. La baza deciziei lor de achizitie sta, de cele mai multe ori, faptul ca aceste imobile sunt situate in ansambluri rezidentiale, relativ aproape de centrul orasului. In acest fel, spun ei, accesul catre locul de munca, unitati de invatamant si centrele comerciale este mult mai facil.

O analiza efectuata de compania de consultanta imobiliara Regatta releva ca developerii vor fi din ce in ce mai atrasi de segmentul rezidential, care prezinta la ora actuala o lipsa acuta de proiecte de calitate, in principal in segmentul mediu si mediu superior. In urmatorii trei ani, ar putea fi finalizate complexe rezidentiale care vor aduce pe piata circa 3.000 de apartamente de lux. In momentul in care aceste proiecte vor fi finalizate, specialistii sunt de parere ca vom asista la o majorare a preturilor pentru acest gen de locuinte si la o reducere abrupta a preturilor la locuintele din blocurile vechi.

Unul dintre aceste ansambluri de apartamente de lux, Washingon Residence, a fost deja vandut in proportie de peste 95%, desi nu toate locuintele sunt finalizate. Un alt exemplu ar fi si proiectul Baneasa. Cu toate ca de abia au inceput lucrarile, reprezentantii companiei care construieste imobilele sustin ca cererea este mare. Daca previziunile analistilor se vor adeveri, atunci peste cativa ani am putea asista la o explozie a numarului de apartamente care vor oferi confortul unei vile.

Cristian Chivu, fundasul gruparii AS Roma, nu a stat prea mult pe ganduri atunci cand a completat un cec de 500.000 de euro pentru a achita un apartament in complexul Washingon Residence din Capitala. Locuinta merita toti banii, mai ales ca va locui aici impreuna cu prietena sa, creatoarea de moda Maria Marinescu.

Ansamblul, situat in apropiere de piata Dorobanti din Capitala, este de altfel singurul complex rezidential de lux din centrul Bucurestiului. Dar nu numai acesta este motivul pentru care a fost extrem de cautat. Cu toate ca preturile pleaca de la 315.000 de euro, exclusiv TVA, pentru un apartament cu patru camere, si pot ajunge la 700.000 de euro pentru un "penthouse" (cinci camere), peste 95% din locuinte au fost deja vandute. "Atributele care au contribuit decisiv la cresterea competitivitatii ofertei acestui complex au fost locatia, facilitatile, partitionarile si finisajele de inalta calitate", spune Ionut Bordei, managerul departamentului de vanzari rezidentiale din cadrul Eurisko, agentie care intermediat vanzarea a peste 50% din aceste apartamente. Majoritatea a fost achizitionata pentru folosinta proprie a clientilor. Nu au lipsit insa nici investitorii care au cumparat chiar si doua apartamente pentru a le inchiria.

Un manager al unei importante banci a intentionat sa-si cumpere aici un apartament, insa nu a gasit nimic disponibil. "Sunt un om foarte ocupat, si pentru mine este foarte important ca locuinta sa fie amplasata intr-o zona cat mai centrala. In plus, consider ca o astfel de investitie este de mare perspectiva", spune acesta.

Constructia complexului a inceput in luna noiembrie 2003, lucrarile fiind prevazute a se finaliza in trei etape. "Prima etapa, in care s-au dat in folosinta patru blocuri, s-a incheiat recent. Cea de-a doua etapa va fi finalizata la sfarsitul anului, cand vor deveni functionale inca patru blocuri, ultima etapa urmand sa fie gata pana in luna februarie a anului viitor", spune Yvonne Toader director de vanzari la Sirius International, firma care a dezvoltat acest proiect.

Washingon Residence va avea in total 11 blocuri, care vor include 93 de apartamente de lux, cu suprafete cuprinse intre 230 de metri patrati si 400 de metri patrati. Daca vreti o comparatie, asta inseamna cam patru, chiar cinci apartamente cu trei camere din Drumul Taberei. Violeta Dascalu conduce o firma de import-export si s-a gandit ca un apartament de lux ar fi investitia ideala pentru ea. "Sunt mai tot timpul plecata din tara si nu pot sa am grija de o casa cu gradina care implica, totusi, destul de multa munca. Prefer un apartament intr-o zona mai retrasa, aproape de aeroport si foarte aerisita", spune Dascalu.

In nordul Bucurestiului, exista un alt proiect cu apartamente de lux. In viitorul complex imobiliar dezvoltat de compania Baneasa Investment, vor exista imobile de maximum cinci nivele. Cele peste 200 de astfel de locuinte vor beneficia de spati verzi comune bine conturate si de finisaje deosebite. Primele apartamente vor fi date in folosinta la sfarsitul anului viitor, iar preturile vor porni de la 159.000 de euro si vor ajunge la 800.000 de euro pentru un penthouse cu gradina si terase", spune Ionut Bodea, directorul de marketing al Baneasa Investment.

Vilele cu apartamente au trei etaje, la care se adauga unul retras, unde se afla un singur apartament tip penthouse. Locuintele vor dispune de terase mari, dotari moderne, parcari, boxe, spatii tehnice subterane si un lift pentru sase persoane. "Apartamentele sunt riguros organizate, astfel incat sa se obtina circulatii interioare minime si o separare clara a zonei de zi de cea de noapte", mentioneaza Bodea. Dotarile standard includ: centrala termica individuala, instalatie de conditionare a aerului, radiatoare si ventilo-convertoare de pardoseala si cablu TV.

Ansamblul de vile cu apartamente din cadrul ansamblului Baneasa este compus din 12 cladiri - 10 imobile cu cinci niveluri si doua cladiri cu patru niveluri.

Cei care vor locui in zona rezidentiala vor dispune de scoala, centru medical, centre de fitness, precum si de spatii complexe destinate profesiilor liberale. Chiar daca sunt la inceput de drum, astfel de investitii dovedesc ca au un succes real, ceea ce pregateste terenul pentru noi proiecte similare.

Complexul Washington Residence

• Este situat in zona Dorobanti si este dezvoltat pe o suprafata de 11.000 mp de teren, pe care vor fi construite zece blocuri de patru etaje si un bloc de trei etaje.

• Parterul si etajele 1-3 au cate doua apartamente pe nivel, in timp ce la ultimul etaj se afla un penthouse. Apartamentele de la primele patru nivele au o suprafata totala construita de 230 mp fiecare, structurata in: living, cu o suprafata de 56 mp, bucatarie inchisa (14 mp), o toaleta de serviciu, doua dormitoare de 11 mp, respectiv 16 mp, deservite de o baie de 8 mp, si un dormitor matrimonial de 21 mp, cu o baie proprie de 8 mp si un dressing de 6 mp.

• La ultimul etaj se afla un penthouse cu o suprafata de 400 mp, care are in componenta un living de 80 mp, o bucatarie, un birou, un grup sanitar, trei dormitoare, doua bai si un dressing.

Vile cu apartamente In Baneasa

• In cadrul cartierului Baneasa, vor fi construite 226 de apartamente cu doua, trei, patru si cinci camere.

• Apartamentele cu un dormitor au suprafete cuprinse intre 95 si 105 mp. Ele sunt caracterizate prin accesul imediat la diferitele subspatii ale zonei de zi (living, terasa, zona de servit masa, spatiile de depozitare de pe hol) si intimitatea oferita de suita matrimoniala, compusa din dormitor, dressing si baie. Apartamentele cu doua dormitoare au suprafete deschise cuprinse intre 136 si 167 mp, in timp ce apartamentele cu trei dormitoare au o suprafata desfasurata de 185-188 mp.

• Apartamentele tip penthouse ocupa ultimul etaj si au o suprafata de 280 - 324 mp. Penthouse-urile au vedere panoramica, ferestrele desfasurandu-se pe toate cele patru laturi ale imobilului. Accesul in apartament se face cu ajutorul unui lift care opreste direct in apartament.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.