Pretul estimat pentru actiunile BCR, de 3 miliarde de euro, a ridicat automat valoarea actiunilor la SIF-uri, cu aproape 10% in ultimele doua zile de tranzactionare.

"In prezent, la societatile de investitii financiare o actiune BCR are o valoare contabila de 7 lei. In momentul in care BCR va fi vinduta, pretul unei actiuni BCR, oficial creste. De fapt, se pare ca acesta este calculul pe care si l-au facut jucatorii din ultimele doua zile cind au mizat pe actiunile SIF-uilor", sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

Daca luni (17 octombrie) indicele SIF-urilor BET-FI a crescut cu 3,01%, ieri, acesta s-a mai majorat cu inca 5,11%. Cel mai mult in ultimele doua zile s-au majorat actiunile SIF Moldova, cu 9,46%, SIF Oltenia, cu 9,04%, SIF Banat Crisana, cu 8,43%, SIF Muntenia, cu 8% si SIF Transilvania, cu 6,35%. Propriu-zis, cine a mizat pe actiunile societatilor de investitii financiare a cistigat in cele doua zile cit ar fi primit in doi ani de la banca la un depozit bancar.

La ora actuala, BCR are 792.468.750 de actiuni, din care 30% sint detinute de cele cinci societati de investitii financiare. La un pret total al BCR de 3 miliarde de euro, rezulta o valoare a actiunii BCR de minimum 13,62 de lei, in fapt o dublare a acesteia. Brokerii cred ca in fapt pretul pentru actiunile BCR este mai degraba de 5 miliarde de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.