Combustibilii ecologici vor deveni mai ieftini in Uniunea Europeana (UE), iar diferenta de pret dintre benzina si motorina se va reduce, potrivit unui proiect al Comisiei Europene (CE) de reforma a taxarii in sistemul energetic comunitar, obtinut de Reuters.

Executivul UE vrea sa reformeze taxarea energiei, care genereza venituri de 240 de miliarde de euro. In prezent, sistemele de taxare a energiei variaza amplu de la un stat la altul si conduc des la stimularea paradoxala a celor mai mari poluatori, potrivit Wall-Steet.ro

Comisarii UE vor sa dezbata planul pana la vara. Proiectul a fost deja discutat in iunie anul trecut si pus in asteptare in timp ce comisarul pentru Taxe, Algirdas Semeta, definitiva mai multe detalii.

In urmatorul deceniu, UE vrea sa reduca cu 20% emisiile de dioxid de carbon, considerat principalul responsabil pentru schimbarile climatice.

Obiectivul UE este subminat de un sistem care impune cele mai mici taxe celor mai importante surse de poluare, precum carbunele, si cele mai mari asupra unui combustibil cu emisii reduse de carbon, respectiv bioetanolul.

Afla mai multe despre noua taxa aplicata combustibilului pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.