Cele doua marci auto au anunatat ca isi suspenda toata productia din Japonia cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, dupa ce nord-estul tarii a fost zguduit vineri de un seism puternic.

Honda a tinut luni inchise toate uzinele din Japonia, cu exceptia unei facilitati de productie de motociclete, a carei activitate va fi oprita incepand de marti, scrie MEDIAFAX.

Constructorul auto a anuntat ca va coopera cu Tokyo Electric Power in privinta planului companiei de a opri prin rotatie alimentarea cu energie.

Honda a construit in Japonia anul trecut 69.170 de masini, 22% din total. Actiunile companiei au scazut cu 6,5% luni, in conditiile in care indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a coborat cu aproape 6,2%.

  • Toyota suspenda toata productia din Japonia

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anuntat luni ca va suspenda toata productia din Japonia, cel putin pana miercuri, in urma cutremurului puternic care a lovit saptamana trecuta nord-estul tarii. Toyota a suspendat activitatea tuturor celor 12 fabrici din Japonia in urma seismului devastator, urmat de numeroase replici puternice si valuri tsunami.

Grupul produce in Japonia 38% din totalul autovehiculelor. In ianuarie, fabricile japoneze ale Toyota au fabricat 234.045 de masini, scrie MEDIAFAX.

Actiunile Toyota s-au depreciat luni cu 7,7%, in timp ce indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a scazut cu 6,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.