Piata parfumurilor a cazut anul trecut cu 30% in volum, potrivit importatorului de produse de toaleta Coty Romania, perioada care a impulsionat vanzarile in industria de profil fiind cea a sarbatorilor de iarna. Ce parfumuri s-au vandut insa cel mai bine?

Piata parfumurilor a coborat semnificativ in 2010, inregistrand scaderi de 30% in volum. "Trendul descendent va continua si in prima jumatate a anului curent, in vara urmand sa se atinga pragul cel mai de jos. Abia din a doua jumatate a lui 2011 se va inregistra o usoara crestere", estimeaza Narcisa Camarasoiu, marketing manager Coty Romania, unul dintre cei mai mari importatori de cosmetice si produse de toaleta de pe piata locala.

Din portofoliul Coty Romania, brandul care a avut cea mai mare crestere in 2010 este David si Victoria Beckham. Guess este brandul selectiv cel mai nou intrat in portofoliul companiei.

Pretul unei ape de toaleta Beckham de 50ml este de aproximativ 127 lei - pret de raft recomandat, iar Guess (50ml) poate fi gasit pe raft la un pret de 245 lei.

Beckham Intimately Yours for Him este un parfum oriental citric aromat, iar Intimately Yours for Her este un parfum floral-oriental.

Parfumul Guess Seductive este floriental-lemnos; in notele de mijloc ale parfumului se remarca si pretioasa radacina de iris florentin, o aroma legendara cultivata in Florenta si folosita de parfumieri pentru a seduce simturile.


Contrar opiniei prezentate de oficialii Coty Romania, cei de la Oriflame sustin ca segmentul parfumurilor in grupul lor nu a fost afectat semnificativ de criza in 2010. Mai mult decat atat, compania de cosmetice se asteapta, in acest an, la o crestere a cererii pentru aceasta categorie de produse.

Anul trecut, clasicul Giordani Gold (foto), marca de lux a produselor Oriflame, care face parte din categoria floral-lemnoasa, a fost cel mai bine vandut parfum - circa 300.000 unitati au fost cumparate. Pretul de catalog al produsului, destinat femeilor, este de 70 lei.

Citeste si:
Cum să alegi un parfum: sfaturi pentru a cumpăra un parfum de damă...
Cum să alegi un parfum:...

Citeste mai multe despre ce parfumuri prefera romanii pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.