Dacia Duster, Volkswagen Tiguan si Ford Kuga sunt cele mai vandute autoturisme din clasa SUV in 2010.

Primul SUV al Dacia este urmat in clasament de Volkswagen Tiguan, care detinea anul trecut 6% dintr-o piata de 12.256 de vehicule in 2010. Modelul german a urcat o pozitie in topul masinilor de teren, al carui loc trei este ocupat de Ford Kuga, care, cu aproape 5% din piata a avansat doua pozitii, relateaza MEDIAFAX.

Locul patru este ocupat de Hyundai ix35 (4% cota de piata), model lansat in 2010.

Urmatoarele pozitii au revenit modelelor BMW X5, in urcare trei locuri, Volkswagen Touareg, in urcare cu o pozitie, si BMW X6, model nou intrat in top zece.

De asemenea, Audi Q5, ocupantul locului opt este un model nou intrat in clasament, urmat de Hyundai Santa Fe, care a coborat opt pozitii, si Honda CR-V, alt vehicul nou intrat in top zece, pe care il si inchide.

Vanzarile de masini de teren sau SUV (Sport Utility Vehicle) au crescut anul trecut cu 21%, la 12.256 unitati, evolutie datorata intrarii pe piata a modelului Duster.

Segmentul SUV a reprezentat anul trecut 11,5% din totalul vanzarilor de autoturisme, care au scazut cu 18,3% fata de 2009, la 106.328 unitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.