De cateva zile, romanii se bulucesc sa incheie asigurari RCA la companiile de asigurari care practica cele mai mici tarife si care ofera in plus diverse cadouri si reduceri. Asiguratorii atrag insa atentia ca este important ca soferii sa ia in considerare si alti factori in alegerea societatii de asigurari, precum bonitatea firmei, relatiile pe care aceasta le are cu service-urile, perioada in care se face plata daunei etc. "In acest an, activitatea privind incasarea politelor RCA este mai slabuta comparativ cu anul trecut. Motivul il constituie faptul ca posesorii de autovehicule s-au orientat mai mult catre companiile care au practicat cele mai mici tarife, in speta cele care au practicat prime RCA mai reduse cu 10 la suta fata de tarifele de referinta impuse de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Normele din acest an, emise de CSA, permit companiilor sa jongleze cu plus/ minus 10 la suta. Noi am calculat prima RCA in functie de rata daunei si avem tarife putin mai mari decat cele ale altor companii de asigurari. Insa clientii nostri ne-au ramas fideli. Nu punem atat de mare accent pe marirea cotei de piata, cat pe posibilitatea de a face fata cu succes la eventualele daune", ne-a declarat Sorin Zaharescu, director al Sucursalei Bucuresti a companiei Allianz-Tiriac Asigurari.

La polul opus se afla compania Asirom, care a preferat sa practice tarife cu 10 la suta mai reduse fata de nivelurile de referinta stabilite de CSA. "S-a inregistrat un trend mai bun ca in anii precedenti, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Acest fapt arata ca strategia privind campania RCA, in ansamblu, a companiei noastre a dat roade", ne-a spus Steluta Racolta, membru in echipa manageriala a Asirom. In goana dupa clienti, companiile de asigurari si-au prelungit programele de lucru cu publicul. "Astra asigura permanenta in toate agentiile si sucursalele in perioada campaniei RCA. Inclusiv in ultima zi din acest an si pe 1 ianuarie 2005, toate punctele de vanzare ale Astra vor fi deschise. De asemenea, o retea de peste 10.000 de agenti de asigurare ai Astra stau la dispozitia celor care doresc sa achizitioneze polita RCA", ne-a declarat Cosmin Udor, coordinator marketing la Astra Asigurari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.