28 Decembrie 2004 , in Business
Actionarii Petrom vor stabili, la 11 ianuarie 2005, noul presedinte al companiei si vor valida componenta Consiliului de Administratie, după ce grupul austriac OMV a preluat pachetul majoritar de actiuni al principalei societăti petroliere din Romania. Conducerea Petrom este asigurată, in prezent, de doi directori interimari, Werner Schinhan si Hilmar Kroat-Reder, care vor rămane in functii pană la 11 ianuarie, si de doi directori generali – unul executiv, Gheorghe Constantinescu, si unul executiv adjunct, Werner Schinhan. Directorii interimari au stabilit zilele trecute componenta noului Comitet Director, care include patru membri ai OMV si doi reprezentanti ai Petrom.

Consiliul de Administratie al companiei va fi format din sapte membri – patru oficiali ai grupului austriac (Wolfgang Ruttenstorfer, Gerhard Roiss, David C. Davies si Helmut Langanger), două persoane numite de Guvern si un membru independent. Actionarii Petrom vor mai analiza descărcarea actualilor administratori provizorii de obligatiile si răspunderile asumate. La adunarea generală ordinară convocată de administratorii provizorii ai Petrom vor putea să participe doar actionarii inregistrati la data de referintă, 4 ianuarie 2005.
Principalul actionar al Petrom, cu o participatie de 51%, este OMV. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) detine 40,7% din titluri, in timp ce Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare controlează 2,03% din actiunile companiei. Restul titlurilor Petrom apartin actionarilor minoritari (6,2%). OMV a achitat MEC suma de 669 milioane euro pentru achizitia directă a unui pachet de 33,34% din actiunile Petrom si a participat cu alte 830 milioane euro la operatiunea de majorare a capitalului social prin care a dobandit participatia majoritară.

Sursa: Azi.roTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Noul presedinte al Petrom va fi ales la 11 ianuarie 2005.


Ultima ora din Business pe 9AM