Programul de guvernare al Aliantei PNL-PD este focalizat in special pe imbunatatirea mediului de afaceri, politica sa fiind cu precadere orientata spre sustinerea intreprinzatorilor privati. In acest sens Alianta D.A. urmareste introducerea cotei unice de impozitare de 16 la suta, reducerea cotei de impozit pe profit de la 25 la 16 la suta, dar si reducerea cotei de impozitare pentru contributiile la fondurile sociale de la 49,5 la suta la 39 la suta.

In ceea ce priveste tintele macroeconomice, Alianta D.A. isi propune sa obtina o rata medie anuala de crestere a produsului intern brut de 6,8 la suta. Potrivit programului de guvernare, Romania ar trebui sa ajunga in 2008 la o rata a inflatiei de 3 la suta. Alianta D.A. isi propune sa aduca si cat mai multi investitori straini in tara astfel incat volumul mediu al capitalului strain adus in Romania in fiecare an sa fie de 2,7 miliarde de euro.

Tot o tinta pe termen lung a Aliantei D.A. este cresterea numarului de salariati in economie, precum si a veniturilor. Potrivit programului de guvernare, romanii ar urma sa aiba lunar un salariu mediu brut pe economie de 321 de euro. Si pensionarilor li se pregateste ceva: o pensie medie de 110 euro pe luna. Bugetarii vor avea si ei salarii mai mari cu 60 la suta iar copiii vor primi alocatii lunare cu 5 euro mai mult. Cei care vor dori sa-si intemeieze o familie vor fi si ei sprijiniti financiar cu 200 de euro. Si domeniile cercetarii, invatamantului si sanatatii vor primi mai multi bani. Programul de guvernare are in vedere si sprijinirea agricultorilor prin subventii acordate pentru cultivarea terenurilor si pentru crescatorii de animale ce furnizeaza carnea pentru abatoare. Tinerii care se vor stabili la tara vor fi si ei incurajati financiar cu aproximativ 15.000 de euro pentru fiecare ferma.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.