Intrebat daca a gasit valuta lui Ceausescu, guvernatorul Mugur Isarescu a spus ca acesta a platit datoria Romaniei folosind rezervele BNR. Care este rezerva BNR de acum si care era ea inainte de Revolutie?

Conform datelor de la Banca Mondiala, rezervele totale ale Romaniei in 1985 aveau o valoare de 1,4 miliarde de dolari, valoare ce a crescut anual pentru ca in 1989 sa se ridice la nivelul de 2,7 miliarde de dolari, informeaza Capital.

In anul 1990, valoarea totala a rezervelor a scazut la 1,3 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca in acest prim de an de capitalism am cheltuit 1,4 miliarde de dolari din rezervele totale.

La inceputul anului 2000, rezervele internationale ale BNR (valute plus aur) s-au situat la peste 2,6 miliarde dolari, iar la inceputul acestui an, conform ultimului comunicat al BNR, acestea au fost de 35.947 milioane euro, fata de 35.950 milioane euro la 31 decembrie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.