Jurnalistii romani cad prada conflictelor din Egipt. Echipa TVR formata din reporterul Adelin Petrisor si un cameraman a fost retinuta ilegal de civilii dintr-un cartier sarac din Cairo. De asemenea, echipa Realitatea TV a fost retinuta de armata.

UPDATE: Si echipa Realitatea TV a fost retinuta de armata la Cairo, in Egipt. Reporterul Cristian Zarescu si cameramanul Dan Timofte au fost dusi la o sectie de politie, scrie Realitatea.net.

Anuntul ce precizeaza ca echipa TVR a fost retinuta in Cairo este publicat pe site-ul televiziunii nationale. Cei doi au fost legitimati si amenintati cu cutitul in timp ce incercau sa realizeze un material, situatia detensionandu-se in cele din urma. Translatorul echipei a fost acuzat de tradare.

Televiziunea Romana sustine, in anuntul postat pe site, ca Adelin Petrisor si operatorul sau au reusit sa sune la ambasada si sa detensioneze situatia.

"Trimisul special al TVR in Egipt - Adelin Petrisor si operatorul sau au fost retinuti ilegal de civilii dintr-un cartier sarac din Cairo. El si cameramanul TVR au fost legitimati si amenintati cu cutitul in timp ce incercau sa realizeze un material. Translatorul echipei noastre a fost acuzat de tradare.

In cele din urma, Adelin Petrisor si operatorul sau au reusit sa sune la ambasada si sa detensioneze situatia.

Echipa TVR a fost fortata sa predea caseta din camera de filmat. Imaginile au fost inregistrate insa si pe un card! "

De asemenea, Adelin Petrisor relateaza pe blogul sau ultimele detalii de la fata locului. Ultimul post al jurnalistului povesteste "O baricada a fost construita in fata Muzeului de egiptologie. Sustinatorii lui Mubarak si protestatarii din Tahrir au aruncat toata noaptea cu bolovani si cockteiluri Molotov. S-au auzit tiruri sporadice. Bilantul dat de televiziunea egipteana: 3 morti si peste 600 de raniti. Si nu s-a terminat… "

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.