Business31 Ianuarie 2011

Lectura de un minut

Premierul roman, Emil Boc, si cel croat, Jadranka Kosor, au stabilit sa colaboreze si in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, data fiind experienta Romaniei, care ar putea fi valorificata de Croatia, se arata intr-un comunicat al Guvernului, transmis la finalul intalnirii dintre cei doi.

In comunicat sunt prezentate concluziile convorbirii oficiale dintre premierul Emil Boc si Jadranka Kosor, primul-ministru al Croatiei, relateaza MEDIAFAX.

"De asemenea, cei doi sefi de guvern au stabilit sa colaboreze si in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, data fiind experienta Romaniei, care ar putea fi valorificata de Croatia", se arata in comunicat.

Ritmul de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania este unul extrem de scazut, chiar premierul Emil Boc aratandu-se recent nemultumit de volumul redus al platilor si cerand eliminarea blocajelor generate de suprareglementari in accesarea fondurilor UE.

Boc a declarat ca Romania a atras pana in prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezinta insa prefinantari acordate la semnarea contractelor.

Potrivit datelor centralizate pana la 31 decembrie 2010, in cadrul Programului Operational Regional (POR) numarul proiectelor depuse a fost de 7.591, valoarea lor totala fiind de 47,8 miliarde lei. Au fost insa aprobate 1.300 de proiecte, din care au fost contractate doar 1.050 lucrari.

Citeste si:
Patru români au profitat de nevoiași, îmbogățindu-se cu 1,6...
Patru români au profitat de...

La nivelul POR au fost efectuate plati in valoare totala de 2,5 miliarde milioane lei, din care 2,3 miliarde reprezinta contributii UE, iar 142,3 milioane sunt plati de la bugetul de stat.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.