Specialistii in IT avertizeaza ca vanzarea de carduri clonate, de masini de clonare si de bancomate false reprezinta o industrie in crestere rapida la nivel mondial. Este concluzia unui raport realizat de firma de securitate informatica Panda Security, care prezinta si preturile de pe piata neagra a criminalitatii cibernetice.
Compania a descoperit o vasta retea care se ocupa cu vanzarea de detalii bancare furate, impreuna cu alte tipuri de produse, pe forumuri si mai mult de 50 de magazine online dedicate. De exemplu, cardurile de credit sau de debit clonate au preturi care pleaca de la 180 de dolari, iar o masina de clonare poate fi cumparata cu 200-1.000 de dolari, se arata in raportul citat. Nu lipsesc ATM-urile false, care costa de la 3.500 de dolari bucata, in functie de model, transmite Gandul.
  • Ce se mai poate cumpara de pe piata neagra

Produse suplimentare, cum ar fi servicii de spalare de bani - transferuri bancare sau cecuri - sunt disponibile pentru un comision variind de la 10% la 40% din valoarea operatiunii. "In cazul in care cumparatorii doresc sa utilizeze detalii bancare furate pentru a face cumparaturi online, dar se tem ca vor fi urmarite adresele de livrare, infractorii cibernetici vor face cumpararea si vor face ei livrarea mai departe, pentru o taxa valorand intre 30 de dolari si 300 de dolari, in functie de produsul ales", explica specialistii companiei.

Infractorii pot delapida cu usurinta conturi bancare sau carduri de credit, aceste date putand fi achizitionate pentru mai putin de 2 dolari per card. Cumparatorii care doresc sa afle aceste informatii legate de sold si linia de credit au de platit 80 de dolari pentru solduri bancare mai mici. Pretul maxim este de 700 de dolari daca se doreste acces la conturile cu sold garantat de 82.000 de dolari, se arata in raport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.