Wall-Street.ro a realizat un clasament al celor mai importante despagubiri, in functie de valoare, platite anul trecut de companiile de asigurari cu activitate in Romania.

Clasificarea a fost intocmita exclusiv pe baza celor mai mari sume platite anul trecut de catre asiguratorii care au raspuns solicitarilor Wall-Street.ro, indiferent de tipul de polita pentru care a fost achitata despagubirea sau cauza care a condus la aceasta situatie.

Plata unor daune demonstreaza ca o companie de asigurari are un grad de solvabilitate ridicat, indicator care releva sanatatea financiara a societatii. Trebuie mentionat, totusi, faptul ca domeniile in care activeaza fiecare companie difera de la un caz la altul, cu medii diferite si factori de risc diferiti.

Primele locuri in clasament sunt ocupate, in special de catre despagubiri acordate in urma incendiilor sau a accidentelor aviatice (asigurari generale), in timp ce segmentul asigurarilor de viata a ramas si in 2010 la un nivel scazut.

  • Locul 10: Aviva - 0,2 mil. euro. Pe pozitia a zecea se situeaza compania Aviva Romania, cu cea mai mare despagubire platita anul trecut in valoare de 200.000 de euro (aproximativ 842.000 de lei). Cu privire la tipul de polita, compania Aviva a mentionat ca aceasta era o asigurare de viata atasata unui credit.
  • Locul 9: Fata Asigurari - 0,2 mil. euro. Cea mai mare despagubire platita de compania Fata Asigurari, parte a grupului Generali, in 2010 a fost pentru o asigurare de culturi agricole, in valoare de 200.121 de euro (842.490 de lei), in urma unor precipitatii sub forma de grindina din luna mai.
  • Locul 8: Ardaf - 0,25 mil. euro. Ardaf Asigurari, parte a grupului Generali, a inregistrat cea mai mare dauna pentru o polita de tip RCA , in urma unui accident rutier care s-a soldat si cu un deces. Valorea daunei platite a fost de aproximativ 250.000 de euro (1,05 milioane de lei).
Afla care a fost cea mai mare despagubire platita in 2010 de o companie de asigurari de pe Wall-Street.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.