Tabloidul duminical britanic News of the World, apartinand magnatului Rupert Murdoch, l-a suspendat din functie pe un redactor-sef adjunct, intr-un caz de interceptare a unor convorbiri telefonice care a afectat politicieni, membri ai familiei regale si celebritati, relateaza AFP.

Publicatia a anuntat miercuri suspendarea din functie, cu putin timp inainte de Craciun, a unui "membru al echipei", dupa o "ancheta interna", efectuata in urma unei "grave acuzatii". Tabloidul, care are un tiraj de 2,7 milioane de exemplare, nu a facut alte precizari, scrie MEDIAFAX.

Potrivit presei, in special postului BBC, ar fi vorba despre Ian Edmondson, unul dintre redactorii-sefi adjuncti ai publicatiei, care a fost acuzat ca a participat la interceptari telefonice ilegale, pentru care actrita britanica Sienna Miller a depus plangere.

Acuzatiile dateaza din 2005-2006 si au condus, deja, la condamnarea la inchisoare, in 2007, a unui fost angajat al publicatiei, care asigura o rubrica privind activitatile familiei regale. Redactorul-sef al News of the World de la vremea aceea, Andy Coulson, a fost nevoit sa demisioneze. Intre timp, el a devenit directorul pentru comunicare al premierului conservator David Cameron.

Publicatia a dat asigurari ca aceste interceptari reprezentau cazuri izolate dar, in urma unei recente relansari a anchetei, fosti angajati au declarat ca era vorba despre o practica larg raspandita in cadrul tabloidului. Unii politicieni din cadrul opozitiei laburiste s-au declarat victime si au cerut demisia lui Coulson din postul acordat de premier.

"News of the World are o toleranta zero fata de orice infractiune", a declarat purtatorul de cuvant al tabloidului, precizand ca o "ancheta interna" este in curs si ca vor fi luate "masurile cuvenite", daca se va dovedi existenta vreunei infractiuni.

News of the World face parte din News Group Newspapers of News International, o filiala a News Corporation, societatea magnatului de presa australian Rupert Murdoch.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.