Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, da inapoi in privinta unei taxe din noul Cod fiscal pe care a sustinut-o mai bine de o saptamina

Ministerul Finantelor Publice a decis, in urma discutiilor cu partenerii sociali, sa renunte la propunerea de impozitare a imobilizarilor corporale si a rezervelor legale. Initial, proiectul prevedea introducerea unui nou tip de impozit, de 0,5%, calculat la valoarea imobilizarilor corporale, de tipul terenurilor si constructiilor. Principalele tinte ale acestei masuri erau companiile romanesti si straine cu sediu permanent in Romania.

Informaticienii nu mai sint taxati

Si informaticienii pot sa stea linistiti. Nu se vor impozita veniturile din salarii obtinute prin crearea programelor informatice. In domeniul impozitului pe profit, s-a hotarit mentinerea limitei de 15.000 de euro pina la care sint scutite de la plata impozitului veniturile din activitati economice realizate de organizatii non-profit, sindicate si patronate. O alta solicitare preluata de reprezentantii Ministerului Finantelor in redactarea proiectului de modificare a Codului Fiscal se refera la renuntarea limitarii la producatori a deducerii cheltuielilor cu mostre, din cadrul cheltuielilor de reclama si publicitate. Masurile vor fi incluse in proiectul de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor pentru modificarea Codului Fiscal, lansat spre dezbatere publica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.