Mai multe filiale ale companiei Electrica, precum si operatorul de telefonie RomTelecom au anuntat companiile de cablu din mai multe zone ale tarii ca nu le vor mai permite sa-si instaleze noi cabluri pe stalpii pe care ii detin, din diferite motive, in special de ordin tehnic, informeaza Mediafax.

Cele doua companii care furnizeaza, in prezent, pentru majoritatea cablistilor, suport pentru cablu prin stalpii pe care ii detin, au precizat ca fie nu vor mai prelungi contractele de inchiriere cu operatorii de cablu TV, fie nu le vor mai permite acestora sa isi modernizeze retelele prin adaugarea unor cabluri. Potrivit directorului de operatiuni al Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), Constantin Harasim, aceasta problema este intalnita in toate zonele tarii, punand sub semnul intrebarii capacitatea cablistilor de a furniza serviciul CATV.

Pe de alta parte, Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a atras atentia in mai multe randuri ca Electrica si RomTelecom au anuntat ca vor da in judecata companiile de cablu, in cazul in care acestea nu se conformeaza deciziilor de a nu mai pune noi cabluri pe stalpi, amenintand, astfel, accesul publicului la programele de televiziune prin cablu.

Referitor la acest subiect, reprezentantii companiei Electrica sustin ca, pentru filialele care nu au fost inca privatizate (Filialele de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Muntenia Sud, Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud), accesul operatorilor de cablu pe stalpii Electrica va fi permis in continuare. In ceea ce priveste compania RomTelecom, aceasta intentioneaza, potrivit unei scrisori trimise Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, sa nu mai ofere stalpii aflati in proprietatea sa pentru noi retele de cabluri, inclusiv retelele de cablu TV, "din motive de ordin tehnic".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.