IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a prezentat o lista de inovatii ce au potentialul de a schimba modalitatea in care oamenii isi desfasoara activitatea in urmatorii cinci ani.

  • Comunicare in mediul 3D

In urmatorii cinci ani, interfetele 3D, cum sunt cele prezente in filme, vor permite interactiunea in timp real cu holograme 3D ale prietenilor. Filmele si televizoarele avanseaza in domeniul 3D, si pe masura ce camerele 3D si camerele holografice devin mai complexe si de dimensiuni mai mici astfel incat sa incapa intr-un telefon mobil, vom putea fi capabili sa interactionam cu fotografii, sa navigam pe Internet si sa vorbim cu prietenii in modalitati complet schimbate.
  • Bateriile vor folosi aer pentru a alimenta dispozitivele
In urmatorii cinci ani, dezvoltarile stiintifice in domeniul tranzistorilor si bateriilor vor permite dispozitivelor sa reziste de 10 ori mai mult decat in momentul de fata. In anumite cazuri dispozitivele mici nu vor mai avea baterii.

In locul bateriilor litiu-ion folosite astazi, cercetatorii dezvolta baterii ce folosesc aerul din mediul inconjurator astfel incat acesta sa reactioneze cu metale dense din punct de vedere energetic, eliminand un element ce limiteaza durata de viata a bateriilor. In cazul in care aceste cercetari vor avea succes, va rezulta o baterie usoara, performanta si reincarcabila ce va fi capabila sa alimenteze orice dispozitiv, de la masini electrice pana la echipamente de uz casnic.


  • Fiecare om va putea contribui la salvarea planetei
Fiecare om este un senzor mobil, chiar daca nu este un fizician. In cinci ani, senzorii din cadrul telefonului, masinii, portofelului sau chiar si din cadrul dintilor vor oferi oamenilor de stiinta o imagine in timp real a mediului inconjurator. Fiecare dintre noi va putea contribui cu aceste date la lupta impotriva incalzirii globale, la salvarea speciilor pe cale de disparitie sau la documentarea plantelor sau animalelor care pun in pericol ecosistemele de pe glob. In urmatorii cinci ani, va aparea o clasa intreaga de "cetateni oameni de stiinta", ce vor folosi senzori simpli pentru a crea seturi imense de date pentru cercetare.

Citeste integral toate cele 5 inovatii care ne vor schimba viata in urmatorii cinci ani pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.