Vicepremierul chinez Li Keqiang va efectua, incepand de marti, o vizita de trei zile in Spania, cu ocazia careia va discuta cu autoritatile locale despre dificultatile financiare ale Madridului, intr-un moment in care mai multe tari din zona euro se confrunta cu o criza a datoriilor suverane. Europa reprezinta cea mai mare piata pentru exporturile chineze, scrie Mediafax.

Discutiile dintre oficialul chinez, premierul spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, si ministrul de Finante, Elena Salgado, "vor juca un rol crucial" in procesul de stabilizare financiara, a asigurat ambasadorul chinez, citat de agentia China Noua, potrivit Wall-Street.

Dialogul se va concentra pe extinderea relatiilor economice si comerciale bilaterale si va permite recastigarea increderii investitorilor, a mentionat Zhu.

  • Economia spaniola, a cincea ca marime din Uniunea Europeana, a intrat in recesiune in al doilea semestru din 2008 si isi revine foarte lent.


Recent, China a asigurat ca este pregatita sa ajute economiile europene cu cele mai mari expuneri la o criza a datoriilor. La sfarsitul anului trecut, Beijingul s-a aratat ingrijorat de capacitatea statelor din Europa de a lupta contra crizei datoriilor suverane si a anuntat ca si-ar putea investi rezervele valutare in Uniunea Europeana.

In acest context, China s-a angajat sa subscrie la emisiunile de obligatiuni ale Greciei si Portugaliei, dar fara a preciza detalii legate de aceste investitii.

Li Keqiang, considerat un posibil succesor al premierului Wen Jiabao, va efectua, de asemenea, vizite in Marea Britanie si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.