Descopera topul celor mai importante evenimente de business ale ultimelor 12 luni.

  • Austeritatea bugetara
Vara anului 2010 a adus primele masuri de austeritate de la debutul crizei: reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si majorarea taxei pe valoare adaugata (TVA) cu 5 puncte procentuale, la 24%.

  • Exista viata si dupa insolventa
Insolventa a dat dureri de cap pentru aproape 20.000 de companii. Numarul firmelor care au intrat in insolventa in primele 11 luni ale anului a ajuns la 19.558, putin sub nivelul inregistrat in intreg anul trecut, cand 19.894 de companii au ajuns in situatia de a nu-si mai putea plati datoriile.

Firmele care s-au confruntat cu dificultati financiare sunt in special cele din domeniul comertului, peste 8.000 de societati intrand in insolventa, dar si cele din industria prelucratoare si constructii, cu 3.057 si 2.805 firme in incapacitate de plata.

  • Ordonanta de Urgenta 50
Guvernul a aprobat, in luna iunie, Ordonanta de Urgenta privind contractele de credit pentru consumatori, iar spiritele s-au incins in sistemul bancar.
  • Dacia, un succes la export
Automobile Dacia a produs in primele zece luni ale anului 283.034 de automobile, dintre care aproximativ 250.000 de unitati au fost livrate la export, cu 23% mai mult fata de anul trecut. Principalele piete de export aconstructorului de la Mioveni sunt Franta, Germania si Italia.

Citeste integral topul celor mai importante evenimente din business-ul romanesc pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.